Laddar

Lågan uppe: Ny HIF-seger

Jakob Nygren anförde HIF till andra raka segern som fick revansch på Aranäs.

delningar

Handboll: Elitserien Aranäs – HIF: 23-34 Mot Helsingborg satt det hårt inne. Men första segern kom – och av bara farten kom under söndagen också HIF:s första bortaseger för i år. Mot Aranäs – som laget tidigare i år förlorat mot.

– Det är två matcher vi på förhand vi kände att vi skulle vinna, så det är väldigt skönt. I dag var dessutom revanschlustan stor, sa niomålsskytten Jakob Nygren, i bussen på väg hem.

Ni förlorade sist mot Aranäs – ändrade ni mycket från den matchen? – Det kändes som att de spelade ganska likt senast och bara körde på – medan vi kom in med lite mer nytt. Det gjorde det lite enklare och det gav utdelning, fortsatte Nygren.

Han hyllar sitt kollektiv i dag – som ”satte honom i bra lägen” men nog ska han själv hyllas efter nio kassar.

– Jag fick en bra start sedan rullade det bara på, sa han ödmjukt.

 

Efter de fem inledande förlusterna för HIF har det nu lossnat rejält för Karlskronalaget. Två raka segrar och dagens med hela elva bollar.

– Vi hade en bra känsla inför säsongen men efter de inledande förlusterna och käftsmällen mot Aranäs tappade vi lite. Nu är vi mer med i matchen och har hittat tillbaka till både segerkänslan och självförtroendet.

Relaterade artiklar