Laddar

Laddar för tuff hinderbaneutmaning: ”De är extremt taggade”

I maj kommer tolv deltagare att utmana sig själva. "Viktigaste är att övervinna sina hinder".

delningar

Den 6 maj kommer tolv personer från omsorgen i Sölvesborg, sju personer med funktionsnedsättningar och fem ur personalstyrkan, att delta i Thoughest Family, en hinderbanetävling i Malmö.

– De är extremt taggade inför detta, säger Jens Bergman från arbetsplatsen.

De har tränat ungefär en timme i veckan nu ett tag vid ONTrainings utomhusgym och försöker ladda så mycket som möjligt inför utmaningen.

– Vi ville vara med i Thoughest Family för att få till mer rörelser i kroppen och öka intresset bland deltagarna för det här med hälsa. Det är också ett stort arrangemang så mycket av detta handlar om att synliggöra målgruppen ute i samhället.

 

Foto: Sölvesborgs kommun.

Det är första gången som de rullar i lera, klättrar över hinder, ramlar i vattenpölar och springer utmed olika löpbanor.

– Det viktigaste är inte hur fort det går att ta sig igenom banan utan hur man hjälper vara andra att övervinna sina hinder och att vara ett team, säger Jens Bergman till 24Blekinge.se.

Så här har deltagarna själva beskrivit hinderbaneträningen i en intervju på kommunens hemsida:

– Jag tycker att det bästa ska bli att få hoppa i lera och bli blöt. Vi kommer att klara det tillsammans. Det är bra att få hjälp så att man känner sig trygg säger Anna med ett stort leende på läpparna.

 

– Jag tycker att det ska bli häftigt men känner mig lite nervös, berättar Malin. Men vi kommer inte ge upp. Det är viktigt att vi samarbetar.

– Det bästa är att vi kommer att ha roligt, säger Anton. Det kommer att bli jättebra och jag tror att hindren kommer var både lätta och svåra.

Se fler bilder i vårt galleri här under.