Laddar

L pressar S: Kräver välfärdsvalfrihet - annars spricker koalitionen

"Vi kommer inte att ingå i en koalition som vill begränsa valfriheten".

delningar

Liberalerna i Karlskrona gav ett tydligt besked på torsdagens presskonferens.

Kommer Socialdemokraterna att gå till val på att begränsa valfriheten inom välfärden, kommer Liberalerna inte att ingå i någon koalition med S efter den 9 september.

– Det är en tydlig vänsterpolitik som de driver och för oss är frågan om valfrihet inom välfärden en liberal hjärtefråga. Vi kommer inte att ingå i en koalition som vill begränsa välfärden, säger Kent Lewén (L).

Han tycker tillsammans med partikollegan Börje Dovstad ha sett hur Socialdemokraterna i ett flertal utspel under valrörelsen tycks ha rört sig till vänster och Lewén hänvisar till ett telefonsamtal med Magnus Manhammar, ordförande i Socialdemokraterna, där denne inte kunnat lämna tydliga besked om vad man tänker gör med LOV - lagen om valfrihet som genomdrevs under förra mandatperioden.

Manhammar bekräftar att de inte ännu tagit ställning till om LOV ska fortsätta eller om den ska läggas ner. Vi hoppas givetvis att S helt ska backa från tankar på att begränsa valfriheten när vi nu så tydligt sätter press på dem, menar Lewén.

Liberalerna hoppas nu få med sig S på en särskild debatt om de här frågorna på lördag på Klaipedaplatsen.

24Blekinge.se har sökt Magnus Manhammar för en kommentar.

Relaterade artiklar