Laddar

Kvinnor väljer bort partnern för katten

88 procent av kattägarna säger sig älska sin katt. Hälften av alla kvinnor väljer att krypa upp i soffhörnan tillsammans med kissen i stället för sin partner. Det visar en färsk undersökning som Agria Djurförsäkring gjort. 

delningar

Hela 82 procent anser att katten har samma eller högre status som hunden. Av de tillfrågade svarade 63 procent att de såg sin katt som en familjemedlem snarare än ett husdjur.

– Den svenska katten har gjort en makalös statusresa under bara några år, och har i dag en helt annan position än tidigare kattgenerationer. Katten har tagit det definitiva klivit in i våra hjärtan och upplevs i många fall som en familjemedlem, säger Patrik Olsson, affärområdeschef sällskapsdjur, Agria Djurförsäkring.

Enligt en undersökning visar att kvinnor prioriterar sin katt något högre än männen. Tre av tio kvinnliga kattägare har någon gång avböjt planer för att vara hemma med sin katt i stället. 54 procent av kvinnorna skulle kunna välja bort en partner som inte gillar ens katt. Hälften av de kvinnliga kattägarna myser hellre med katten än med sin partner.

– Undersökningen visar att det framför allt är kvinnor som värnar om sina katter och gör val i livet där katten går före, säger Patrik Olsson.

 

 

Många hjärtan dunkar varmt för katter:

49 procent av kvinnorna i undersökningen myser hellre med katten än sin partner.

88 procent av kattägarna säger att de älskar sin katt.

63 procent ser sin katt som en familjemedlem snarare än ett husdjur.

53 procent betraktar sin katt som ovärderlig.

82 procent menar att katter har samma eller högre status som hundar.

47 procent skulle välja bort en partner som inte gillar ens katt.

Undersökningen utfördes av PFM Research och svaren kom från 300 personer.