Laddar

Misstanken: Försökte skada hundar med råttgift

En kvinna i Ronneby är polisanmäld, misstänkt för att ha spridit ut råttgift i ett område där många hundar rör sig.

delningar

Det är Marie Östling, som tillsammans med sin fästman Ted Larsson, driver hunddagiset Tazz N’ ztuf i Ronneby, som nu varnar alla hundägare i staden. Detta efter att hon gjorde en obehaglig upptäckt vid Brännarevägen under torsdagseftermiddagen.

– Jag gick själv med mina hundar förbi området. Av en slump så tittade jag mig bakåt och såg en kvinna som strödde ut något längs diket. Så jag tog upp mobilen och började att filma, säger Marie Östling.

Hon misstänker att det var råttgift som kvinnan la ut längs diket. Kvinnan är sedan länge bekant för Marie som har haft flera verbala diskussioner med henne. Vid området där Marie såg kvinnan är det en vändzon, som mynnar ut till populära Karlsnäsleden, där många hundägare rör sig.

– Det är en person som har klagat hos kommunen om att det går massa hundar i området och att det luktar kiss i diket. Hon har även klagat direkt till mig, men det eskalerade för några dagar sedan, säger Marie och fortsätter:

– Hon började att skrika åt mig och hotade med att hon skulle slänga ut råttgift om hundarna fortsatte att röra sig i området. Jag blev jätteleden och snackade med min fästman. Han kom och pratade med kvinnan och sa samma sak. Vi har det inspelat på band.

Det är det som gör att du tror att det är råttgift?

– Ja, exakt. Att hon bara några dagar tidigare hotade med det, styrker ju att det är råttgift. Men jag kan inte avgöra det. Det är upp till polisen att avgöra. De måste ju sanera diket.

Marie och Ted har sin verksamhet fem minuter från den misstänkta brottsplatsen, diket är runt 15 meter långt.

– Vi går inte dit igen. Vi har ett ansvar mot våra dagishundare. Det här berör många hundägare, förutom Karlskrona är Ronneby den mest hundtätaste staden i Blekinge.

En polisanmälan är gjord mot kvinnan – brottsrubriceringen är försök till förgöring.

Relaterade artiklar