Laddar

Kvinna och barn spårlöst försvunna – nationellt efterlysta

En kvinna hemmahörande i Blekinge och hennes två små barn skulle komma hem från Libanon men är nu spårlöst försvunna. Polisen har gått ut med en nationell efterlysning.

delningar

Den 11 augusti i somras skrev 24Blekinge.se om en ung kvinna från en familj i Ronneby som befann sig i Libanon med sina två barn; en på sex månader och en annan i tvåårsåldern.

Enligt uppgifter var kvinnan utsatt för misshandel och dödshot av sin man.

– De lyckades att fly och har nu tvingats gömma sig i Libanon. De har blivit fråntagna sina pass, berättade en talesperson för Facebookgruppen Bring her home som engagerat sig i ärendet, tidigare i år.

Efter hjälp från det svenska konsulatet har man ordnat så att kvinnan och hennes båda barn kunde återvända till Sverige och man ska enligt uppgift ha flugit till Köpenhamn för tre veckor sedan.

– Vi som hjälpt till med detta tänkte att hon skulle få lite lugn och ro och att man kanske hjälpte henne med en skyddad identitet eller liknande. I stället är det nu ingen som vet var hon är, säger personen som engagerat sig i fallet.

Polisen i Karlskrona bekräftar att man på lördagsmorgonen fick in en anmälan om att kvinnan och hennes barn inte går att finna.

Polisen har under lördagen inlett ett sökande där patruller i landet får information om att kvinnan är försvunnen men någon mer aktiv sökinsats har inte inletts.

Man har inte varit i kontakt med anhöriga men arbetar vidare med fallet utifrån de uppgifter som en person angivit i polisanmälan.

Denna uppgiftslämnare har också under lördagen förhörts närmare om detaljerna i ärendet.