Laddar

Kvinna och barn fast i Libanon

Facebookgruppen "Bring Her Home!" kämpar för att hjälpa en ung kvinna och hennes två barn som ska vara fast i Libanon. Kvinnan uppges ha blivit misshandlad och dödshotad av sin man.

delningar

– Hon är hemmahörande i Blekinge. Även barnen ska ha blivit misshandlade, säger Facebookgruppens administratör till 24Blekinge.se som vill vara anonym och fortsätter:

– De lyckades att fly och har nu tvingats gömma sig i Libanon. De har blivit fråntagna sina pass.

Facebookgruppens administratör berättar att de kontaktat Utrikesdepartementet för att de ska spärra kvinnans och barnens pass så att de kan få provisoriska pass för att kunna ta sig tillbaka till Sverige.

– Men vi har ännu inte fått något svar.

Till nyhetssajten Nyheter24 som var först med att rapportera om händelsen säger Catarina Axelsson, presskommunikatör på Utrikesdepartementet följande:

– Vi har fått samtal om det men med hänvisning till den konsulära sekretessen så kan jag inte lämna någon mer information.

I skrivande stund har Facebookgruppen över 40 000 följare.

– Vi har även startat en insamling. Pengarna ska gå till förnödenheter och för att kunna få hem henne och barnen. Vi är rädda att hennes make ska hitta dem. Därför gör vi allt i vår makt för att få hem dem så fort som möjligt, säger Facebookgruppens administratör.