Kvinna hölls inlåst – blev knivskuren och slagen med läderbälte

. - Foto: Martin Persson, Mattias Nilsson

Blekingeman åtalas nu för flera brott.

delningar

Natten mellan den 5 och 6 mars tidigare i vår ska händelsen ha inträffat i Sölvesborg. En man i 55-årsåldern ska med både sina händer och et läderbälte ha slagit en kvinna upprepade gånger i ansiktet och på kroppen. Sedan ska mannen dessutom ha skurit kvinnan i benet med en kniv. 

Nu åtalas mannen vid Blekinge tingsrätt misstänkt för grov misshandel. Enligt stämningsansökan bör brottet bedömas som grovt eftersom mannen visat en särskilt hänsynslöshet mot en fysiskt svagare och yngre kvinna i en nära relation. 

Mannen åtalas även för olaga frihetsberövande eftersom att han ska ha låst grindarna och dörrarna till den lokal där de båda befann sig, samtidigt som han uttalade att kvinnan inte fick lämna platsen. 

Han står även åtalad för övergrepp i rättssak eftersom han med våld ska ha hindrat kvinnan från att anmäla till polisen. Enligt stämningsansökan ska mannen ha hotat att ”sprätta upp” kvinnan om hon gör en anmälan. 

Mannen ska även ha haft en pistol, något som gör att han åtalas för grovt vapenbrott och han åtalas även för dopningsbrott i två fall. 

Mannen förnekar till grov misshandel, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättsak. Han erkänner dopningsbrotten och han varken förnekar eller erkänner det grova vapenbrottet.  

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar