Laddar

Kulturkalaset kör igång – här är dagens hålltider

Många aktiviteter under dagen.

delningar

I dag torsdag är det premiär för Kulturkalaset i Sölvesborg. En mängd aktiviteter kommer att äga rum och här är något av allt som sker i dag torsdag:

Stortorget kan man köpa pumpor, utskurna och outskurna. Arrangeras av Handelsföreningen vars butiker har öppet till 20.00 i kväll.

15:30 och 18:30 Föreläsning, U137 – Började det utanför Sölvesborg? på Sölvesborgs Bibliotek Hur många var egentligen de främ­mande ubåtarna i de blekingska vattnen  hösten 1981? Föredragshålla­ren överstelöjtnant Rolf Lindén var med då det hände och berättar sin historia.

17:30 Under samma himmel, Stortorget Vi lever i en värld där det händer mycket och vi vill tillsammans med alla barn ”lysa upp världen”. Bossabo-enhetens förskolebarn har tillverkat fina ljuslyktor som kommer tändas i och runt Ask & Embla. Arrangeras av Sölvesborgs kommun och Handelsföreningen.

18:00 Årets Kulturprisutdelning, Konsthallen Under festliga former delas kommunens årliga kulturpris ut. Det bjuds på bubbel och musikunderhållning.

18:30 Vi firar Firehawks SM-guld, Stortorget Kom och fira Sölvesborgs baseballag Firehawks som nyligen vann SM-guld!

18:15 och 19:00 Ljusshow med Joakim Keskinen, Stortorget En färgsprakande ljusshow med martial art-dans från Nepals djungel och annat spektakel. Arrangeras av Sölvesborgs kommun.

Mer info finns på kommunens hemsida.

 

Relaterade artiklar