Laddar

KRIF klara för Allettan: ”Det kommer bli stentufft”

Efter seger över Tyringe med 4-1 är KRIF nu klara för Allettan.

delningar

Bara 12 poäng att spela om. Men redan nu har KRIF 13 poäng ner till strecket som avgör vilka lag som får spela i Allettan efter jul.

–  Bra, det är kanon. Vi har känt under längre tid att vi är klara men nu har vi det på papper och inte bara i teorin, säger KRIF:s tränare Pär Ljusteräng efter matchen.

Som tyckte att prestationen var klart godkänd. Efter första perioden ledde laget med 2-0, var tämligen överlägsna och tappade lite i tempo.

– Vi gör en helt ok match. Vi känner efter första att vi är ett mycket bättre lag och tappar lite glöd. Men jag är nöjd, på två matcher mot Tyringe har vi 10–1, i fjol tog vi en poäng mot dem, fortsätter Ljusteräng.

Trots att laget är klara för Allettan kommer KRIF inte ändra på så mycket. Ljusteräng är nöjd med träningarna och endast detaljer kommer gnuggas lite extra.

– Vi håller på att utveckla försvarsspelet och det tycker jag vi gör bra i dag. Men det finns saker att förbättra och det kommer vi titta på resten av matcherna.

Och tillägger:

– Dessutom har vi chans att vinna serien, det är en nog så fin skalp.

Hur mycket tuffare blir det i Allettan? – Det är stentufft. Det vet vi sen i fjol – då började vi med två torsk. Det gäller att vara med från start, det är mångaa svåra resor och kommer bli en utaming för oss.

Matchfakta Tyringe – Kallinge-Ronneby: 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)

Skott: Tyringe: 28 (7:9:12), KRIF: 40(14:14:12)

Målen: 1:a. 10:52 0-1 (PP1) Karl Olofsson, (Marcus Karlström, Martin Ekström), 14:14 0-2  Pontus Okerblad Westin (Dillon Duprey, Mathias Karlsson) 2:a 26:23 0-3 Miika Häikkilä, (Andreas Nordfeldt, Johan  Grönkvist) 3:e 57:27 1-3 (PP2) Oliver Henriksson, (Khalid Ibrahim, Johan Lindholm), 59:301-4 (PP1) Alexander Lunsjö, (Josef Ingman, Miika Häikkilä)

Publik: 663