Laddar

Kraftig brand på asylboende – grov mordbrand

Först klockan åtta på torsdagsmorgonen kunde räddningstjänsten lämna Lindemohemmet efter storbranden.

delningar

Det var klockan 10.40 på onsdagen som det började att brinna på asylboendet Lindemohemmet i Asarum. När räddningstjänsten anlände till platsen brann det mycket kraftigt en del av byggnaden.

68 boende evakuerades. Ingen person kom till skada i samband med branden. För att förhindra brandspridning till resten av byggnaden fick en grävmaskinist, gräva av en del av byggnaden.

Brandmännen kunde sedan mer effektivt bekämpa branden. Under onsdagseftermiddagen var branden under kontroll och flera resurser kunde lämna platsen. Natten till i dag fanns två brandmän kvar för att bevaka brandplatsen. Först vid åtta tiden på torsdagsmorgonen kunde räddningstjänsten lämna platsen.

”Tack vare snabba beslut, effektiv hjälp från grävmaskinisten, god samverkan med andra organisationer och hårt arbete av räddningspersonalen kunde målet med insatsen nås. Dock är det väldigt tråkigt att de boende fick uppleva denna händelse och att de i samband med den förlorade sitt hem”, skriver räddningstjänsten i västra Blekinge på sin Facebooksida. 

Mannen som greps i går misstänkt för grov mordbrand är nu anhållen.