Laddar

Kommunens bil var felparkerad i tre dygn – här är förklaringen

Därför stod bilen på fel plats.

delningar

24Blekinge.se skrev i veckan om en bil tillhörande Karlskrona kommun som i tre dygn stått på en plats för rörelsehindrade, trots att något tillstånd för att stå på en sådan plats inte fanns.

Bilen stod vid äldreboendet Ekliden i Karlskrona, till förtret inte minst för cancersjuke Anders Mattiasson från Fridlevstad som brukar åka till äldreboendet på lördagarna för att äta mat.

– Jag har tillstånd att ställa bilen på parkeringsplatser för rörelsehindrade då jag inte orkar inte gå så långt på grund av min cancer. Det är inte första gången som kommunens bilar upptagit denna parkeringsplats, sade han i en intervju med 24Blekinge.se.

Det är dock inte någon av kommunens anställda som parkerat bilen fel, menar Per Nordenson som är chef för daglig verksamhet i kommunens äldreförvaltning.

– Bilen parkerades av personalen på äldreförvaltningens dagverksamhet på en av de platser som finns till vänster om de två handikapplatserna på torsdagskvällen, säger han och fortsätter:

– På fredagen var verksamheten stängd och då hämtades bilen av en extern firma för att tvättas. När så bilen lämnas tillbaka någon gång under fredagen, parkeras den fel av personalen på det externa företaget, något som min personal blir varse på måndagens morgon, då bilen var belagd med två parkeringsanmärkningar. Eftersom dagverksamhet är stängd på helgerna har ingen av vår personal kunnat uppmärksamma felparkeringen tidigare.

Bilen fick under tiden böteslappar på sammanlagt 2 000 kronor.

– Ingen kommuninvånare kommer att drabbas av det som felparkeringen kostat, utan den kostnaden kommer det externa företaget få stå för, säger Per Nordenson.

Relaterade artiklar