Klimatmarsch anordnas i samband med klimatstrejken

Foto: Mostphotos

"Situationen är så allvarlig och oroväckande att alla aktörer nu måste dra sitt strå till stacken."

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Fredagen den 15 mars anordnar Fridays For Future Karlskrona en klimatmarsch i samband med den globala klimatstrejken. Samma dag kommer de lägga ett medborgarförslag för att påskynda kommunens klimatomställningsarbete. Deras mål är att kommunen ska nå nollutsläpp år 2030, detta med hjälp av en klimatomställnings- och folkutbildningsplan.

Anledningen till klimatstrejken som kommer göras över hela världen är jordens uppvärmning. Klimatförändringen kommer ha negativa konsekvenser för en stor del av människorna på vår jord.

– Nu måste vi snabbt fasa ut fossila bränslen och tänka över våra konsumtionsmönster. Det handlar om vilken värld vi vill lämna efter oss till våra barn och framtida generationer, säger Annie Karlsson, en av initiativtagarna till Fridays For Future Karlskrona i ett pressmeddelande och fortsätter. En värld med extremväder, torka och där stora delar av vår jord är obeboeliga eller en planet i balans med förutsättningar för ett liv i harmoni?

Demonstranter samlas i Karlskrona vid klockan 12 imorgon, den 15 mars på Klaipedaplatsen och marscherar sedan till kommunhuset klockan 13. Där ska de lämna över medborgarförslaget om att Karlskrona kommun ska stärka sitt engagemang i klimatomställningsarbetet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar