Laddar

Klart med ny badbrygga till sommaren

"Positivt att det börjar hända grejor".

delningar

Efter att isen förstörde en flytbrygga på Långö badplats i Karlskrona i vintras kan det nu vara klart med att bygga en ny, permanent brygga på ön.

– Det har ju varit lite av en skandal att en av Karlskronas mest populära badplatser saknat en riktig brygga, säger Lennart Lordin från Mimerlundens intresseförening, en av de föreningar som engagerat sig i frågan, till 24Blekinge.se. 

Även jolleklubben, Kajakklubben Eskimå och tre bostadsrättsföreningar har länge kämpat för en ny brygga och på onsdag har intressenterna kallats till möte med kommunen för att diskutera frågan.

– Jag hoppas givetvis på en ny, fast brygga på dykbart djup. Den på södra sidan revs men betongfundamenten är kvar och den lite längre norrut har legat skymd, menar Lordin.

I somras hade man bara tillgång till en flytbrygga nära strandremsan men djupet där är för litet.

– Jag kallar den mera för en barnbrygga, där är väl bara en halvmeter djupt men det var det enda vi kunde erbjuda i somras.

Efter ett flertal skrivelser och uppvaktningar av kommunalråden, anser Lennart Lordin nu att kraven på ny brygga har gett resultat.

Vad det kommer att kosta är dock inget som hittills diskuterats.

– Men det är väl småpengar i sammanhanget med tanke på de avgifter som tas ut på enskilda bryggor på ön. De avgifterna som betalas in skulle mycket väl kunna täcka en sådan här utgift.

Relaterade artiklar