KLART: Här är Blekinges bästa rastplats

Bästa rastplatsen har utsetts utifrån kriterier som tillgänglighet, utrustning och skötsel.

delningar

Riksförbundet M Sveriges vägombud har i varje län utsett den bästa rastplatsen utifrån kriterier som tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel. Under förra året bedömdes omkring 250 rastplatser runt om i landet.

– Rastplatserna har stor betydelse för trafiksäkerheten. Under långa resor är det viktigt att kunna ta pauser för att vila. En trött förare är lika farlig som en onykter förare, säger Heléne Lilja, chef för kommunikation och samhälle på Riksförbundet M Sverige, i ett pressmeddelande.

Vägombuden har i sin granskning av rastplatserna bland annat bedömt parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning. Även hur det ser ut på rastplatserna och skötseln har vägt in i bedömningen.

Foto: Oskar Omne.

Varje läns bästa rastplats kommer att få en skylt uppsatt med texten: ”Länets bästa rastplats”.

Utöver att bedöma rastplatser granskar M Sveriges vägombud även vägkvaliteten samt driver olika kampanjer för ökad trafiksäkerhet. I år kommer de bland annat att kontrollera hastigheten utanför skolorna och hur man undviker viltolyckor.

Bästa rastplatsen i Blekinge blev Senoren i Karlskrona kommun och totalt granskades nio rastplatser i länet.

– Den uppfyller de kriterier som M Sverige ställer på en bra rastplats i form av bra tillfarts- och frånfartsvägar och en god trafiksäkerhet. Dessutom är det rent och snyggt då de städar där ett par gånger om dagen. Att det är rent och snyggt uppmanar dig som bilist att stanna just där, säger Vägombud Mikael Kullberg, till 24Blekinge.

FAKTA

Riksförbundet M Sverige

Riksförbundet M Sverige är med 90 000 medlemmar Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter.

Under sin nästan 100 år långa historia har organisationen gett sina medlemmar stöd, råd och inspiration för säkrare och roligare bilresor.

M Sverige arbetar för hållbar, säker och tillgänglig mobilitet. Samtidigt fortsätter engagemanget för trafiksäkerhet och bilkonsumenters rättigheter.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar