KLART: Han blir ny huvudtränare för Karlskrona HK

Phil Horsky. Foto: Foto: Magnus Arwidson

Österrikaren blir ny huvudtränare.

delningar

Under torsdagen meddelade Karlskrona HockeyKlubb att det blir Phil Horsky som blir ny huvudtränare för herrtruppen. Kontraktet med KHK är skrivet på två år.

Phil Horsky startade tränarkarriären 2010 efter en tid som spelare där han bland annat stod för 86 A-landskamper för Österrike med totalt tre VM-turneringar, varav två var i A-gruppen. Han har även blivit dubbel österrikisk mästare med Klagenfurter AC.

Som tränare har Phil ett förflutet som huvudtränare för de österrikiska mästarna Vienna Capitals och han har även varit en av två assisterande förbundskaptener för Österrike i Junior- VM.

– Phil är en modern och driven tränare som står för den hockey vi vill spela i KHK. Det känns fantastiskt kul att vi lyckats rekrytera honom hit, säger sportchefen Patric Larsson i en kommentar.

De senaste säsongerna har den 36-årige österrikaren tillbringat tre år i Sverige (undantaget 2017/2018. Han har tidigare tränat Örebros J20-lag och senast Vimmerby HC i division 1 där han ledde laget till Playoff 3.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar