KLART: Forwarden från Kallinge-Ronneby till ny klubb

Kallinge-Ronneby forwarden Simon Hansson är klar för Nybro Vikings.

Nybro Vikings värvar från seriekonkurrenten: "Bästa alternativet".

delningar

Nybro Vikings har spänt bågen inför nästkommande säsong. Förra veckan gjorde klubben klart med ny huvudtränare i form av Mikael Tisell, målvakten Robin Johansson, närmast från Karlskrona och Kalle Hult från seriekonkurrenten HC Dalen.

Förutom det har även Simon Hansson från Kallinge-Ronneby varit klar för Vikings under en tid men det är först nu som kontraktet börjat gälla.

– Han har haft en klausul i sitt kontrakt där han har kunnat ansluta till ett lag i Hockeyallsvenskan men i och med att april månad har passerat är han nu klar för oss, säger klubbchef Rasmus Aro.

22-åringen har spelat tre säsonger i Kallinge-Ronneby och förra säsongen noterades han för 15 poäng på 36 matcher. Nu byter han Kallinge-Ronneby för spel i Nybro Vikings nästkommande säsong.

– Jag var och snackade med Nybro Vikings och tyckte att nysatsningen lät spännande. Det var det bästa alternativet för mig. Jag var runt omkring och tyckte att allt var hur bra som helst, säger Simon Hansson när vi når honom via telefon och fortsätter.

– Nu är inte truppen klar men än så länge ser det väldigt bra ut. Jag tror vi kan gå långt i år. Får vi bara ihop gruppen så tror jag på det här laget.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?

– Jag är en hårt jobbande tvåvägsforward som vinner mycket puck. Dessutom ger jag ytor till mina lagkamrater. En riktig grovjobbare med andra ord, säger han.

Vad har du för erfarenhet av Nybro Vikings och dess supportrar?

– När man har kommit ner till Nybro för att spela så har det alltid varit bra tryck i hallen. Så det ska bli jävligt roligt att få spela här där det är mycket folk och hejar fram en oavsett vilket lag som kommer, säger han.

Och nye huvudtränaren Tisell?

– Vi har pratat någon gång innan jag skrev på här men inte mycket mer. Jag har bara hört talas om honom och det ska bli spännande att arbeta tillsammans, avslutar Hansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar