Laddar

KHK:s tacklingskung lovar fysiskt spel i helgen

David Printz har tacklat mest i KHK hittills i år. Mot Växjö blir det ännu fler.

delningar

Efter åtta spelade matcher är det jämnt i tacklingsstatistiken i KHK. Marcus Paulsson och Jochim Rohdin innehar en delad andraplats med åtta tacklingar var – men leder, det gör den defensiva backen David Printz.

– Det är väl inte jättemycket men det är klart, det är en del av mitt spel, vara fysisk och försöka göra det svårt för motståndarna och ligga på dem lite – det har jag gjort hela min karriär, säger en svettig David Printz efter torsdagens träning.

Blir det extra fysiskt på mot Växjö tror du? – Absolut, självklart! Det är bra spelare, bra lag och så behöver man spela mot de bra lagen, helt klart.

KHK hade en lättare träning inför helgens dubbelmöte med Växjö och Printz lovordar hur det såg ut.

– Det kändes bra, kändes piggt, det var fullt drag – så det var skönt.

Hur känner du inför just Växjö-mötena? – Det är klart att det är en lite speciell känsla. Lagen ligger nära varandra geografiskt och det är lite derbykänsla. Jag tror det blir viktigt för oss att fokusera på rätt saker och spela  ett bra spel och försöka vinna matchen.

Det är två defensivt starka lag som ställs mot varandra i helgen. Tillsammans har de släppt in 28 mål – att jämföra med Rögle, som ensamt har släppt in 32.

– Vi bygger på det som vi startade förra året lite grann. Vi har bra målspel och stabilt försvarsspel, där alla hjälper till och när vi gör det och spelar som enhet – då är vi svåra att göra mål på, avslutar defensivt skicklige David Printz.

 

Relaterade artiklar