Laddar

Kellman dubbelstraffade Rögle

KHK sköt, sköt och sköt. Men när det väl kom till kritan var det Joel Kellmans straffar som var avgörande i 2-1-vinsten.

delningar

Hockey: Elitserien Målsnålt är ordet när KHK spelar just nu. Trots att laget gjorde som de hade bestämt inför matchen: Puckar mot och på mål. 22 bara i den första perioden men utan att det resulterade i mål. Justin Pogge i Röglemålet, ska tilläggas, storspelade.

Om skott mot mål rent logiskt också ska innebära mål – är logik inte ordet att använda för KHK. I den andra perioden agerade KHK tvärtöm – sköt fyra skott men lika svårt som de hade att få iväg skott i den perioden – lika lekande lätt såg det ut när Emil Lundberg zick-zackade genom Rögleförsvaret och serverade Marcus Paulsson, som bara hade till att sätta dit bladet till 1-0.

Men inte hann väl publiken i NKT Arena sätta sig till den tredje perioden förrän den förre JVM-liraren Sebastian Collberg med ett snärtigt handledsskott – till synes enkelt bakom KHK:s målvakt Johannes Jönsson.

Matchen fick i stället avgöras på straffar där Joel Kellman lyckades sätta inte bara en utan två stycken och KHK vinner.

Relaterade artiklar