Karlskronarysare tävlar i filmfestival i San Francisco: "Väldigt roligt"

Övernaturligt drama som påminner om The Twilight Zone.

delningar

Efter nyår blir det världspremiär för rysarfilmen Iris, som producerats i Karlskrona och som 24Blekinge.se tidigare skrivit om.

Premiären sker i samband med att filmen blivit uttagen till att tävla i den stora filmfestivalen SF Indiefest i San Francisco.

– Vi har inte vunnit något pris än, men att bara bli antagen till en festival är såklart väldigt glädjande. När vi började skicka ut filmen försökte vi hitta festivaler som varit aktiva länge och som har en trogen grupp besökare. San Francisco Independent Film Festival arrangeras för 21:a året och hade i fjol runt 20 000 besökare. Festivalen äger rum i två biografer från förra sekelskiftet, så det känns som en fantastisk plats att ha en världspremiär på, säger regissören Mattias Olsson till 24Blekinge.se.

Filmen Iris är en samproduktion mellan Istudios Visuals (som senast uppmärksammades för sin insats i svenska biofilmen Den blomstertid kommer) och Olssons bolag Midvinterfilm.

– Enkelt uttryckt kan man säga att jag skrev manus och regisserade, medan Istudios stod för en hel hop andra vitala delar av produktionen– såsom foto, scenografi och postproduktion. 

Foto: Björn Lindberg

Vad handlar Iris om?

– Det är en 25 minuter lång rysare, eller övernaturligt drama – som i tonen inte är helt olikt The Twilight Zone. Vi får följa en fotograf, Elisa, som hittar sin farfars gamla stillbildskamera - som visar sig ha magiska egenskaper. Mer kan jag inte avslöja just nu. Rollerna spelas av Lina Sundén, Linnea Pihl och Johan Granli.

San Francisco Independent Film Festival äger rum i slutet av januari och början av februari.

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen kunna visa upp vår kortfilm. Det har varit en lång resa, men det ska bli väldigt roligt (och en aning nervöst, såklart) att visa den för en publik. Jag kommer absolut att vara på plats när filmen visas med det exakta visningsdatumet är inte bestämt. San Francisco en underbar stad att besöka, avslutar Mattias Olsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar