Karlskronarysare blev bästa kortfilm

Belönades på SF Indiefest i San Francisco.

delningar

Filmen Iris har vunnit juryns pris som bästa kortfilm på den internationella filmfestivalen SF Indiefest i San Francisco.

Iris är en samproduktion mellan Karlskronabolaget Istudios Visuals (som senast uppmärksammades för sin insats i svenska biofilmen Den blomstertid kommer) och Mattias Olssons bolag Midvinterfilm.

– Enkelt uttryckt kan man säga att jag skrev manus och regisserade, medan Istudios stod för en hel hop andra vitala delar av produktionen– såsom foto, scenografi och postproduktion, har Mattias Olsson tidigare sagt i en intervju med 24Blekinge.se.

Han har tidigare även beskrivit handlingen så här:

– Det är en 25 minuter lång rysare, eller övernaturligt drama – som i tonen inte är helt olikt The Twilight Zone. Vi får följa en fotograf, Elisa, som hittar sin farfars gamla stillbildskamera - som visar sig ha magiska egenskaper. 

Hur känns det nu att vinna?

– Fantastiskt roligt. Det har varit en lång process att få filmen klar, och därför känns det extra kul när vi får en bekräftelse på att filmen verkligen fungerar.

Vad innebär juryns pris?

– Det är ett kvitto på att det var värt allt slit att få filmen klar. Och skulle det bli aktuellt att göra en långfilm av manuset så är det aldrig fel att visa potentiella producenter att kortfilmen är prisbelönad och går hem hos en publik.

Hur har ni firat vinsten?

– Jag och Istudios Visuals - som är filmens samproducenter - var ute i fredags och åt och umgicks. Och precis när vi skulle bryta upp för kvällen så kom beskedet från USA att vi vunnit. Så vi hann iallafall beställa in en extra öl!

Vad kan det här priset leda till?

– Framförallt betyder det att filmen får mer uppmärksamhet. Nästa festival som filmen kommer att visas på heter HorrorHound Weekend, i Ohio. Det är ett av de stora rysarkonventen i USA, vilket känns väldigt roligt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar