Laddar

Karlskronakillen tillbaka på hemmaplan

Han SHL-debuterade för moderklubben.

delningar

Efter säsongen 2007/08 drog Bobbo Petersson vidare i karriären när han lämnade Blekinge och moderklubben Karlskrona HK. Efter en tid i Linköping etablerade han sig i SHL med Örebro.

Till denna säsong vände backen åter till Karlskrona och fick göra sin första SHL-match med klubben han fostrats i. Premiären mot Skellefteå slutade ändå med förlust för Karlskrona som föll med 1–2.

– Det är otroligt tråkigt och vi hatar att förlora. Vi gör ändå en ganska hyfsad premiär där det var ganska krampartat i första perioden. Efter det kommer vi in i det och spelar som vi ska. Vi avväger när vi ska sätta press och spelar tajt i styrspelet, säger Petersson.

Han matchades tillsammans med Daniel Gunnarsson men man kunde inte förhindra att Skellefteå och Joakim Lindström avgjorde matchen med sina två mål.

– Det är fel gubbe som får lägena för han är otroligt skicklig och hänger dit den. Det sätter sig lite att de gör två mål tidigt. Vi krigar ändå och är nära att göra 2–2. Gunnarsson hade ett fint skott som lika gärna hade kunnat gå igenom.

Hur mycket pratar man om en spelare som Lindström på förhand? – Det är klart att man pratar om han och Oscar Möller i power play. Nu blev det inte så mycket utvisningar i dag men vi hade ändå bra koll då.

Petersson har dragits med besvär under försäsongen och inte kommit till spel alla gånger. Fast SHL-premiären ville han inte missa – trots att han varit sjuk innan dess.

– Det var otroligt nervöst innan matchen för jag har missat nästan tre veckor. Väl där ute kändes det okej och Gunnarsson hjälpte mig otroligt mycket och vi spelade rejält utan några dumdristiga saker. Så det var en hyfsad premiär, säger Petersson.

Hur var det att vara tillbaka i KHK? – Det var speciellt, otroligt speciellt. Det var nervöst innan och till första tekningen hör jag publiken skrika så man får rysningar. Det taggade igång mig ganska otroligt.

Relaterade artiklar