Karlskronabon tar över ICA-butiken

Han blir ny ICA-handlare: "Spännande att driva eget".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det stod klart för några månader sedan att Fredrik Gustafsson som drev ICA-butiken i Lindås skulle lämna för butiken i Vissefjärda, något fick Karlskronabon Johan Wenström att intressera sig för den.

Efter att ha visat sitt intresse började Wenström att gå bredvid i förra veckan och den 1 juli i år tar han över helt som ny ICA-handlare.

– Det var slumpen om jag ska vara ärlig. Jag såg att butiken var ledig och att de sökte en ägare så jag skickade in och fick besked att jag fick den, säger han och fortsätter.

– Det var en intressant butik i en väldigt intressant ort som gjorde att jag blev intresserad, så på den vägen är det.

Han har jobbat i 13 år på ICA Maxi i Karlskrona och har dessförinnan även jobbat på Flygt, nuvarande Xylem men det är första gången han kommer att ansvara för en egen butik.

– Det kommer bli fantastiskt spännande att driva eget, säger han.

Hur kommer Lindåsborna att märka av att det är du som styr spakarna efter 1 juli?

– Det kommer initialt vara som vanligt men sedan har jag tankar och idéer på hur man kan utveckla den här butiken. Jag vill att den ska förflyttas från att vara en kompletterande butik till att vara en helhetsbutik med ett större sortiment och färska varor, säger han.

Hur ska du göra det?

– Det handlar om den berömda sortimentmixen. Kunderna måste hitta det de söker till ett bra pris och med bra varor. Därför är det viktigt att kunderna vågar prata med mig och personal om vad de vill ha i butiken så att vi kan erbjuda de det, säger Johan.

Fram till den 1 juli kommer Johan att röra sig i butiken för att lära känna den, kunderna och flödena bättre.

– Det handlar om att jag vill sätta mig in i verksamheten. Det här är ingen främmande ort för mig eller för den delen Emmaboda. Jag har arbetat här en gång i tiden så det ska bara bli spännande, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar