Laddar

Karlskrona vill glömma jätteförlusten: ”Övertro på oss själva”

Så ställer KHK upp i kväll.

delningar

Insatsen och resultatet i matchen mot Malmö var allt annat än bra för Karlskronas del. Trots hemmaplan blev det förlust med hela 1–7 sedan Mattias Guter gjort lagets enda mål.

Inför den matchen hade Karlskrona besegrat ett topptippat Linköping men trots den prestationen kom laget inte upp i nivå under förra veckan.

– Vi har ett väldigt revanschsuget lag och var inte nöjda med arbetsinsatsen mot Malmö. Vi mötte ett väldigt bra lag och var inte beredd att ta jobbet och fajten som behövs. Nu vill vi se ett lag som går ut för att fajtas, säger tränaren Ove Molin.

Varför blev det som det blev mot Malmö?

– Jag skulle säga att det var en liten övertro på oss själva. Vi ville väldigt mycket och komma ut för att visa oss på hemmaplan. Efter en bra insats mot Linköping gick vi en gammal klassisk hockeyfälla och trodde helt enkelt att det skulle gå av sig själv. Det gjorde det absolut inte.

Fast att göra en större analys av Malmömatchen tycker Ove Molin är svårt eftersom arbetsinsatsen inte var bra nog. Laget fortsätter att nöta på för att implementera sitt spelsystem till spelarna.

– Vi ser både på träningar och mot Linköping att spelsystemet börjar sitta mer och mer. Kan vi få se de grundläggande saker som att jobba hårt och jobba för varandra kan vi sedan titta mer på spelidén. Förhoppningsvis ser vi mer av det mot Rögle, säger han.

Vad tror du om att möta Rögle?

– Vi har ganska bra koll på varandra i SHL. Rögle är ett lag som vill spela en ganska fartfylld och öppen hockey. Vi kommer att få åka mycket skridskor om vi ska värja oss. Förhoppningen är att det ska bli väldigt likt en SHL-match för det är deras sista match innan premiären. Vi vill komma så nära vårt spel som möjligt.

Matchen spelas i Mörrums GoIS hemmahall Jössarinken och Karlskrona dras med en del skavanker. Bobbo Petersson och Kristoffer Söder saknas eftersom båda är sjuka. Filip Cruseman har en lättare skada och står över. Johannes Jönsson är tillbaka i målet efter att Henrik Lundberg fått chansen senast.

– Sedan finns junioren Linus Karlsson med och kan få speltid. Han har tränat lite med laget tidigare. Vi kommer att ge lite mer tid åt backarna som spelar power play och box play. De kommer matchas lite hårdare i dag, säger Molin.

Karlskronas lag mot Rögle

Forwards Mattias Guter – Joel Kellman – Marcus Paulsson Ludwig Blomstrand – Morten Madsen – Joachim Rohdin Emil Lundberg – Emil Larsson – Konstantin Komarek Carl Persson – Joseph Jonsson – Henrik Törnqvist Linus Karlsson

Backar Mattias Karlsson, Cory Murphy, Alexander Deilert, David Printz, Henrik Nilsson, Victor Aronsson, Daniel Gunnarsson

Målvakt Johannes Jönsson (Henrik Lundberg)

Saknas: Kristoffer Söder (sjuk), Filip Cruseman (skadad), Bobbo Petersson (sjuk).

****************

Karlskronas försäsongsmatcher 17/8: Tingsryd-Karlskrona 1–0 (Nelson Garden Arena, Tingsryd) 24/8: Karlskrona–Oskarshamn 3–2 e.str. (Soft Center Arena, Kallinge) 29/8: Karlskrona–Linköping 2–1 (Borohallen, Landsbro) 7/9: Karlskrona–Malmö 1–7 (NKT Arena, Karlskrona) 12/9: Karlskrona–Rögle (Jössarinken, Mörrum) 14/9: Karlskrona–Växjö (NKT Arena, Karlskrona)

Relaterade artiklar