Laddar

Kantstjärnans kritik: ”Vi saknar lite räddningar för att vinna”

Karlskrona har vässat formen inför ödesmatchen – pressade Sävehof.

delningar

 

Bottenlaget HIF Karlskrona – som krigar för att undvika nedflyttning – hade knappast optimala förutsättningar inför torsdagskvällens bortamatch mot Sävehof.

Huvudtränaren Sebastian Seifert låg hemma med influensa. Hampus Dahlgren och Lars Möller Madsen var skadade. Och på morgonen blev Gustaf Hallén pappa.

Men trots de tunga avbräcken stod HIF Karlskrona, ledda av assisterande tränaren Pierre Thorsson, upp riktigt bra mot Sävehof – som inför mötet hade vunnit fyra av deras fem senaste matcher i Handbollsligan.

Matchen levde in i det sista och efter stor dramatik i slutet kunde Sävehof vinna med 30–29. Bäst i HIF Karlskrona var kantstjärnan och sjumålsskytten Hampus Olsson som var hypereffektiv i sitt skytte.

 

Men William Bogojevic var ännu hetare och sköt nio mål för sitt Sävehof. Målvaktsduon Abramovic och Mattsson i Karlskrona hade ingen lyckad dag och stod bara för åtta räddningar totalt.

– Vi saknar lite räddningar för att vinna en sån här match, det känns som att vi har relativt bra koll på dem men att bollen slinker in ändå. Vi har lite oflyt där, hade vi fått någon räddning till så hade vi kunnat knyta ihop säcken idag, säger Hampus Olsson till C More och fortsätter:

– Sedan har vi inte riktigt nerverna med oss i sista anfallet. Det är lite smådetaljer som gör det, men det är återigen nära. Vi har inte marginalerna med oss.

På frågan om det har varit frustrerande att målvaktsspelet har varit svagt under säsongen för HIF Karlskrona under säsongen svarar Hampus Olsson så här:

– Nej, sen ska vi inte säga att det enbart är deras fel. Vi har inte spelat bra överhuvudtaget heller den här säsongen, försvarsspelet har varit lidande också. Men det är klart – hade vi haft några fler räddningar så hade det varit lättare att få något kontringsmål och sådär ju.

Nu väntar en riktig rysare och ödesmatch för HIF Karlskrona mot jumbon OV Helsingborg. Den matchen är hemma i Karlskrona på onsdag – och kan bli helt avgörande för hur bottenstriden slutar.

– Det är en match man har sett komma en längre tid här och nu är den direkt avgörande nästan. Jag tycker ändå lugnet finns där, vi har spelat bättre och bättre. Vi har pressat Sävehof nu, Guif senast och även Kristianstad så att spelet börjar sitta nu. Lite väl sent på säsongen, men ändå, säger Hampus Olsson med ett leende.

 

Handbollsligan IK Sävehof–HIF Karlskrona 30–29 (14–14) Målen, HIF Karlskrona: Hampus Olsson 7, Johannes Sandgren 6, Jakob Nygren 5, Tobias Nordahl 5, Nicklas Grundsten 2, Ian Martin 2, Linus Fernebrand 2.

Relaterade artiklar