Laddar

Kända restaurangen öppnar pop up-krog

Fokus på mat och smak.

delningar

Sjörök fisk & vin som körde igång 2012 i Karlskrona, stänger under våren för en omfattande renovering och uppdatering av konceptet.

Samtidigt öppnar man upp en ny pop-up krog under tre veckor med fokus på mat och smak. Satsningen är en del av den nya ägarkvartettens strategi.

Under sju veckor ska det renoveras för fullt på Sjörök. Krogen ska sedan öppna upp igen inför sommaren och då med uppdaterat koncept, inredning och en ny vinkällare.

– Självklart kommer det hända en hel del med menyn men det får vi berätta om längre fram, säger Johan Rennemark i ett pressmeddelande.

Samtidigt som det renoveras ska Sjöröks kockar laga spännande mat i nya pop up-krogen på Rost & vin.

Under tre veckor skapar man tre olika teman.

Först ut är Asian fusion där man använder inspiration av det asiatiska köket och mixar med det svenska.

Därefter blir det en helt vegetarisk vecka och sist ut är italienskt.

– Vi har alla våra favoriter, jag älskar italiensk mat och vår kökschef Daniel är ett stort fan av asiatiska smaker. Men mest spännande ska det bli med den vegetariska veckan. Rost & vin är ett ganska litet ställe och då passar det bra att man nischar sig hårt med dessa teman. Nu får kockarna spänna musklerna lite och jag både tror och hoppas på högt bokningstryck, berättar en entusiastisk Johan.

Pop up-krogen kommer att erbjuda lunch måndag till fredag och a la carté onsdag till lördag.

Premiäröppning blir det måndagen den 9 april.