Laddar

Känd radioröst tar över SVT Nyheter Blekinge

Blir ny ansvarig utgivare.

delningar

Jenny Lindeborg som i många år arbetade som programledare och producent på Sveriges Radio Blekinge, blir ny tf redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Blekinge.

– Det känns fantastiskt roligt att få leda en så ambitiös och duktig redaktion som SVT Nyheter Blekinge. Jag är väldigt stolt över att få det förtroendet, om än så bara för ett år, väldigt kul.

Vilken blir den största utmaningen i nya jobbet? – Största utmaningen i år för oss alla inom media är valbevakning och arbetet inför detta, det ser jag fram emot. Det blir ett spännande år.

Jenny Lindeborg kommer att vikariera för Mattias Christiansson under dennes pappaledighet under ett års tid, med början efter nyår.

Vad kan medierna i länet bli bättre på generellt, tycker du? – Blekinge har förmånen att vara tämligen välbevakat tycker jag, med tv, radio, tidningar och nyhetssajter. Men generellt kan vi kanske bli ännu bättre på är att lyfta fram alla delar av länet, inte bara de stora centralorterna. Jag är säker på att vi kan hitta ännu fler intressanta människor och nyheter, som bara väntar på att vi ska hitta dem, säger Lindeborg.