Laddar

Nye landshövdingen är på plats

Nu är nye landshövdingen på plats.

delningar

Efter Stenmark, Borg och Frank Andersson – nu kommer Sten Nordin.

I likhet med de svenska idrottslegenderna är länets nye landshövding nämligen född det magiska året 1956.

Sten Nordin träffade avgående landshövding Berit Andnor Bylund redan i tisdags och anlände till residenset sent i går eftermiddag.

I dag ska han för första gången träffa personalen och alla länsråd och under måndagseftermiddagen väntar möte med ledningsgruppen.

– Jag är en typisk stockholmare…jag är nämligen inflyttad, säger Sten Nordin som växt upp i Nyköping.

Med ett förflutet som moderat toppolitiker ser Nordin inga problem med att nu i landshövdingerollen vara partipolitiskt oberoende.

– Det är något som ingår i uppdraget.

Blekinge är lite av ett vitt papper för mig, jag har mycket att lära. Samtidigt kommer jag in med friska ögon; jag har inga egna fördomar med mig. Samtidigt kommer jag att känna igen mig i många av frågorna. Det handlar om infrastruktur..jag körde själv på E22:an i går. Men också bostäder och integration av nyanlända.

Nordin ser som sin viktigaste uppgift att vara myndighetschef.

– Det handlar om vara chef för hundra medarbetare med speciell kompetens och att leda den verksamheten på ett bra sätt.

Sin nya bostad faller honom väl i smaken.

– Till skillnad från en massa riddarborgar och annat är residenset i Karlskrona verkligen byggt för att vara residens och det känns bra. Det är ju oändligt mycket större än något annat som jag bott i tidigare. Sedan ska vi komma ihåg att allt detta ju inte är för min skull utan för våra besökare och gäster. Men det är ett fint, vackert och smakfullt.