Laddar

Nya detaljer om tortyrliknande misshandel

Under måndagens presskonferens släpptes nya detaljer kring den 40-årige mannen som misstänks för tortyrliknande övergrepp på flera ungdomar.

delningar

Klockan 14 på måndagen hölls en presskonferens i i polishuset i Karlskrona med anledning av att en man i 40-årsåldern misstänks flera övergrepp mot sex gymnasieungdomar. Mannen ska ha tvingat ungdomar att sätta sig på en stol, bundit fast dem och sedan ska han ha utdelat slag, både med öppen hand och med tillhyggen. Ungdomarna fick en plastpåse över huvudet tills de nästan förlorade medvetandet. Allt filmades, rapporterar Kvällsposten.

Övergreppen som pågått under två års tid ska ha skett i mannens hus i Ronneby kommun. I fredags häktades han på sannolika skäl misstänkt för 14 fall av grov misshandel och lika många fall av grovt olaga tvång. Mannen som kom i kontakt med ungdomarna genom sitt engagemang inom idrotten nekar till alla anklagelser.

På presskonferensen avslöjades fler detaljer kring övergreppen.

– Alla är killar och under 18 år. Mannen som är en engagerad idrottsprofil och mentor ska ha bjudit hem killarna en och en och utsatt dem för grov misshandel och olaga tvång. Enligt mannen handlar det om övningar för att killarna skulle bli bättre idrottsmän, säger åklagare John Dagnevik under presskonferensen.

Mannen som har tränat och coachat ungdomar på en gymnasieskola i länet har lockat killarna med proffskontrakt.

John Dagnevik, poängterar att mannen inte är anställd på skolan.

Det finns inga misstankar om sexuella övergrepp.