Laddar

Brand vid hembygdsmuseum: ”Brunnit med synliga lågor”

Räddningstjänsten kallades snabbt till platsen och inledde släckningsarbetet.

delningar

Strax efter klockan sju på söndagsmorgonen fick SOS Alarm in ett larm om en misstänkt brand i Karlshamns kommun. Enligt de initiala uppgifterna till SOS Alarm skulle det vara en publik lokal på Stenbackavägen i Asarum som fattat eld och räddningstjänsten kallades till platsen.

– Det är vid ett museum där det har varit ett beredskapsskjul med diverse grejer som brunnit. Därifrån har rök letat sig in till en av byggnaderna som satt igång larmet, säger Robin Linde, inre befäl räddningstjänsten Västra Blekinge.

När räddningstjänsten kom till platsen var det synliga lågor i det brinnande skjulet.

– Det är ett beredskapsskjul som är kanske tio till tolv meter långt. Och i ena delen har det brunnit med synliga lågor, vilket man också kan se i bjälkarna, säger Robin Linde.

Branden är nu nedsläckt och vid åttatiden var räddningstjänsten kvar för att ventilera röken från omkringliggande byggnader samt kontrollera så inte elden spridit sig.

Vet man vad som orsakat branden? – Jag vet tyvärr inte det. Det här ligger på en innergård och jag tror inte man har tillgång hit hur som helst så jag har ingen aning.