Laddar

Personskada och trafikproblem efter olycka på E22

(Uppdaterad 16:50) Minst två fordon ska ha behövt bärgas.

delningar

Runt klockan 14:38 på onsdagen inträffade en trafikolycka på E22 trafikplats Mörrum Ö (50) till trafikplats Karlshamn V (51). Fyra personbilar var inblandade.

– Olyckan ska ha skett i östergående riktning och alla personer ska vara ute ur fordonen, ambulans är på väg. Ett par av bilarna kommer även behöva bärgas och det kan vara rätt stökigt på platsen, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral runt klockan 15:10.

Räddningstjänst, ambulans och polis jobbade på platsen vid 15:45-tiden. Enligt uppgifter ska någon av de inblandade behöva vård.

– Det är befarade skador på någon, men hur många och i vilken omfattning kan jag inte svara på i nuläget. Ett körfält öppnades strax efter halv fyra och ett TMA-fordon ska användas i det andra. Bärgningen har inte påbörjats än, säger Richard Lundqvist presstalesperson på polisen vid 15:45-tiden.

Vid 16:15-tiden var polisen färdig på platsen.

– Vi har överlämnat ansvaret till Trafikverket för bärgning. Det finns fortfarande uppgifter om personskador, men jag vågar inte uttala mig mer specifikt, säger Rickard Lundqvist.

Enligt Trafikverket var arbetet på platsen färdigt strax innan klockan 17.