Laddar

Stor ladugårdsbrand intill E22: "Ser bättre ut nu"

Ett stort släckningsarbete har pågått under fredagsmorgonen.

delningar

Tidigt på fredagsmorgonen, strax efter halv sex, fick SOS Alarm in uppgifter om en brand. Larmet kommer från Norje i Sölvesborg där det brann i en ladugård som ligger intill E22. Under hela morgonen och förmiddagen har räddningstjänsten kämpat febrilt med att släcka branden.

– Det är en lång byggnad på 100 gånger 40 meter. I en mittendel har branden startat och så har det gått hål i taket där man kunnat se öppna lågor, säger Robin Linde, inre befäl räddningstjänsten Västra Blekinge.

Byggnaden ska vara en ladugård där frigående höns lever. Men enligt uppgifter ska inga höns finnas i byggnaden. Vid 08-tiden var branden fortfarande inte riktigt under kontroll.

– Det ser bättre ut nu än det gjorde i förstaläget. Branden börjar bli begränsad till själva delen där den startade, men det finns ännu öppna lågor och därmed en risk för spridning i byggnaden. Men det finns ingen spridningsrisk till andra byggnader, säger Robin Linde.

Vid klockan halv fyra på fredagen meddelade räddningstjänsten att branden var helt under kontroll och att det enda arbete som kvarstod i området var eftersläckning.

– Innan middag så var det frilagt och under kontroll. Så vi har tre personer som går där fram tills klockan fem eller sex, och sedan lämnar vi över det till ägaren, säger Robin Linde.

Relaterade artiklar