TV och text: Glassbåten till botten – igen: ”Nu är det tack och godnatt”

Populära Glassbåten i Karlshamn tog in vatten under tisdagsmorgonen, och räddningstjänsten kunde inte rädda den. "Nu är det tack och godnatt för Glassbåten. Jag kommer förmodligen skrota den", säger ägaren Roger Karlsson.

delningar

Vid klockan 09.43 på tisdagsförmiddagen inkom ett larm till SOS om att Glassbåten i Karlshamn tar in vatten. Enligt 24Blekinges reporter på plats har räddningstjänsten gett upp sina försöka att rädda turistmagneten, och man kommer låta den sjunka till botten.

– Vi kommer lägga ut länsar i vattnet för att hindra eventuell dieselspridning. Båten ligger på botten nu. I morgon kommer det dykare som ska kolla skiktet, och sedan väntar ett bärgningsarbete som kommer ta flera dagar, säger Joacim Åberg på räddningstjänsten.

Ägaren Roger Karlsson var på plats:

– Det är inte första gången den sjunker. Den sjönk 2010, så jag är tyvärr van vid detta nu, säger han uppgivet och fortsätter:

– Det är förmodligen slutet för Glassbåten. Nu är det nog tack och godnatt. Jag kommer förmodligen skrota båten. Vi har nog sett det sista av Glassbåten i Karlshamn nu.

     

Foto/TV: Nanna Jami.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar