Laddar

En person till sjukhus efter lägenhetsbrand – arbete pågår hela kvällen

(Uppdaterad 19.35). En del konstruktions- och glödbränder härjar fortfarande under måndagskvällen. Brandmän kommer att vara på plats under natten för att bevaka området.

delningar

En fullt utvecklad brand har härjat i en lägenhet på Ågatan i Karlshamn. Räddningstjänsten larmades klockan 17.07 på måndagen. Enligt initiala uppgifter rörde det sig om ett tvåvåningshus där både lägenheter och restaurang finns.

– Det är en brand i en lägenhet och den är inte under kontroll i nuläget. Själva rumsbranden är släckt, men inne i väggar, golv och liknande finns det risk för spridning, berättar Simon Älgne, vikarierande räddningschef hos räddningstjänsten västra Blekinge, strax innan klockan 18.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Polisen spärrade av området och fick dirigera om trafiken inledningsvis Även rökdykare sattes in för att undersöka fastigheten. Vid 18.10-tiden meddelade polisen att en person fått föras till sjukhus efter att ha andats in rök.

– Enligt uppgift ska branden vara släckt nu. En person har fått föras till sjukhus, men det är oklart för mig om personen har befunnit sig i lägenheten eller inte. Man kommer ordna ett nytt boende till personen efter de skador som orsakats i samband med släckningsarbetet, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö, vid 18.20-tiden.

Polisen kommer även skicka en patrull till sjukhuset för att prata med personen. Räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen under kvällen och natten.

– Rumsbränderna är släckta, men vi har fortfarande konstruktions- och glödbränder som härjar i golv och väggar. Jag kan inte svara på vad det är för typ av isolering, men det kan vara någon form av sågspån och tidningspapper eller liknande, säger Simon Älgne vid 19.30-tiden.

Branden startade i en lägenhet på bottenvåningen och spred sig även till en bostad på våningen ovanför.

– Det har brunnit i båda och det är en del skador. Jag har fått en prognos på att vi kommer ha en insats i ungefär två timmar till, sedan kommer det ske bevakning under natten.

Relaterade artiklar