Jämshögartisten om debutalbumet med nya bandet: "Något helt nytt"

Albin Hultman, är producent, låtskrivare och sångare i bandet HULTMAN. Foto: Privat.

Förhoppningen för Albin Hultman, 20, är att albumet ska bana iväg för flera livespelningar.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

20-årige Albin Hultman från Jämshög var bara 17 år när han uppträdde på Summerburst i Stockholm tillsammans med hyllade den hyllade diskjockeyn Steve Angelo, där han uppträdde tillsammans med ett 30-tal andra trummisar under låten Rebel Nation.

Men sedan september förra året spelar Albin med sitt band "HULTMAN" som består av tre bandmedlemmar. Även om Albin helst inte vill sätta något etikett på deras musikstilen skulle han beskriva den som svensk syntpop.

– När jag spelade själv var det mestadels svensk rap men jag bestämde mig för att ändra soundet till mer indie och syntpop. När jag fick kontakt med en gammal kompis så valde vi att dra igång direkt igång, säger säger Albin Hultman.

I mitten av februari släppte "HULTMAN" sitt debutalbum "Detta ska också gå över'' på bland annat Spotify och Itunes. Efter att albumet legat ute en månad hade det fått mer än 10 000 streams. Inspirationen till albumet har till stor del kommit från den amerikanska indiepopgruppen "LANY".

– Vi har lite av deras stil men till skillnad mot dem sjunger vi på svenska och har vår egen touch. Nu gäller det att få ihop bandet och lära oss låtarna så vi kan få till några spelningar under sensommaren. Om vår musik skulle komma ut till den breda publiken så skulle de få höra något helt nytt, säger han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar