Isshow intar arenan: "Säsongens höjdpunkt"

Michaela Kristensson (till vänster) berättar att årets show är inspirerad av filmen Vianna. Foton: Privata

Vartannat år arrangerar Karlskrona allmänna skridskoklubb en isshow i Blekinge. Årets föreställning har hämtat inspiration från en populär Disneyfilm.

delningar

I helgen framför KASK, Karlskrona allmänna skridskoklubb, sin isshow på NKT Arena i Karlskrona. Showen sätts upp vartannat år och i år har klubben hämtat inspiration från en relativt ny Disneyfilm när de skapat föreställningen.

– Den har lite bakgrund i filmen Vaiana. Vi kommer att följa Vaiana och hennes vänner när hon seglar och hittar ett nytt hem. Så vi kommer att stanna till i lite olika länder på vägen, säger tränare Michaela Kristensson.

Förberedelserna inför showen är nu i full gång. Förutom all träning har det också skapats rekvisita i form av bland annat en båt och surfingbrädor.

– Vi började förbereda redan i höstas med tema och vi tog fram musik och hur kläderna skulle se ut. Vi har några föräldrar som sitter i en sygrupp som har sytt kläder till showen. De har gjort ett jättearbete så det är vi väldigt glada över. Sedan har åkarna tränat mycket, särskilt den senaste månaden.

Tidigare år har klubben hämtat inspiration från bland annat Frost och Mamma Mia till sina föreställningar. I årets show deltar föreningens samtliga åkare.

– Det går bra att få ihop allting. Det är tur att vi har så många föräldrar som hjälper till så mycket de kan, säger Michaela Kristensson.

Showen kommer att visas en gång under lördagen och en gång under söndagen. Enligt Michaela Kristensson har tidigare års föreställningar varit mycket omtyckta av publiken och hon menar att showen också är väldigt uppskattad av åkarna.

– Det är nog säsongens höjdpunkt. Det är en chans att visa upp sig utan att det är tävlingssammanhang. Det blir också mycket gemenskap genom att man ungås med sina kompisar.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar