Laddar

Insändare: Ännu en butik flyr Trossös P-terror

Parkeringsterrorn är den största katastrof som drabbat Karlskrona sedan stadsbranden 1887, menar motordebattören Peter Öjerskog i en insändare till 24Blekinge.se.

delningar

Ännu en butik flyr centrumön Trossö på grund av Karlskronas parkeringsterror.

För ett tag sedan var det Telenor-butiken mitt på Ronnebygatan. Nu är det grannen Audio Video.

– Vi flyttar till Lyckebyområdet för att komma närmare större delen av våra kunder. Det är många som tycker att det är jobbigt att köra in till stan för att handla vad gäller parkering och så, och det är även bökigt för våra installatörer, säger Peter Persson, vd för Lobic smarta hem som driver Audio Video-butiken i Karlskrona.

Kort sagt: p-terrorn gör det jobbigt och bökigt för kunder och anställda. Kunderna skräms bort. Ronnebygatan var tidigare ett kommersiellt guldläge i Karlskrona men är nu en döende affärsgata.

Över 80 procent av Karlskrona kommuns invånare bor utanför Trossö. Varför ska de åka förbi yttre köpcentras stora gratisparkeringar för att utstå krånglande myntautomater och chockhöjda p-böter på Trossö?

Handelns flykt från Trossö accelererar och kan snabbt nå en tippningseffekt.

Än värre blir det när kommunarådet Patrik Hansson (S) chockhöjer p-avgiften på Trossö och nu även Björkholmen från 1 oktober. Han kommer att tredubbla kostnaden för det så kallade ”Trossökortet”  från 100 till 300 kronor.

Förutom att affärerna överger Trossö har dess invånare ett helvete.  Allt högre p-avgifter, allt färre p-platser, allt mer nitiska p-nissar.

Boende i stadsradhusenVästerudd får efter tolv år plötsligt böter för att de parkerar utanför sin garageport.

Björkholmens byalag tvingas se sin unika världsarvsmiljö förstörd av en skog av skrymmande p-skyltar och p-automater.

Det var dåvarande borgerliga sexklövern (SD + M + L + C + KD + MP) med Tommy Olsson (KD) i spetsen som röstade igenom det politiska missfoster som heter parkeringsterror.

Om inte dagens politiker snarast skrotar p-terrorn kommer soliga världsarvet Trossö att förvandlas till en spökstad.

Parkeringsterrorn är den största katastrof som drabbat Karlskrona sedan stadsbranden 1887.

 

/Peter Öjerskog

Vill du också få din insändare publicerad i 24Blekinge.se? Mejla den till redaktionen@24Blekinge.se. 

Relaterade artiklar