Inför semifinalen – fotbollsfest med massiv skärm

delningar

Trots lite smolk i bägaren kommer visningen av semifinalen i damfotboll att bli av.

På onsdag möter Sveriges damlandslag i fotboll Nederländerna i VM-semifinal. Inför detta är det nu klart att folket i Karlshamn kommer kunna se matchen via streamingtjänst på en massiv 25 kvadratmeter stor skärm.

Det är sparbanken i Karlshamn som i samarbete med kommunen står för arrangemanget på torget.

– Skärmen som kommer att levereras till torget i Karlshamn kring lunch på onsdag är fantastisk. I fjol då vi visade herrarnas kvartsfinal levererades bilden på en 15 kvadratmeter stor skärm. I år har vi lyckats få loss en skärm på hela 25 kvadratmeter. Det är ett monster till skärm, säger Jonke Höglund, marknadschef för Sparbanken i Karlshamn.

Men det var inte garanterat att visningen av semifinalen skulle komma att bli av.

– Det såg mörkt ut och vi var nära att få kasta in handduken. Vi blev kontaktade av Canal Digital som berättade att FIFA hade ett avtal med en annan bank och att vi helt enkelt inte skulle få visa matchen. Som tur är så har vi en kommun som snabbt klev in och hjälpte till. Kommunen gick helt enkelt in och tog ägarskapet över visningsrättigheterna. För vår del innebär det att vi tappar en del av vår egen marknadsföring, men det är inte hela världen. Det allra viktigaste är trots allt att kommunens invånare blir serverad en förstklassig fotbollsfest, säger Jonke.

Matchen mellan Sveriges damer och Nederländerna börjar klockan 21.00. Men arrangörerna tillsammans med Centrumföreningen kommer finnas på plats redan klockan 19.30 för föraktiviteter som ansiktsmålning.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar