Laddar

Idrottsprofilen krävs på miljonbelopp

På onsdagen inleddes rättegången mot idrottsprofilen som åtalats för 100 övergrepp mot ungdomar i Blekinge. Han riskerar förutom ett långt fängelsestraff även att få betala totalt 2,6 miljoner kronor till de 12 ungdomarna.

delningar

Den 41-åriga idrottsprofilen misstänks för att ha utsatt ungdomar han tränade för övergrepp under flera års tid. Han har åtalats för 45 fall av grov misshandel och 55 fall av grovt olaga tvång mot tolv ungdomar. Det rapporterar SVT.

De tolv ungdomarna yrkar på skadestånd på totalt 2,6 miljoner kronor. Främst avser detta ersättning för den kränkning och den sveda och värk som ungdomarna känt.

41-åringen ska ha bundit fast ungdomarna, förhindrat deras andning genom att sätta slangar i munnen på dem och påsar över deras huvuden. Han ska även ha piskat ungdomarna och satt fast metalklämmor på deras kroppar.

– Jag vill förtydliga att vid samtliga tillfällen har mina målsäganden varit underåriga barn, säger Pia Lindström som är målsägandebiträde för tre av de drabbade ungdomarna till SVT.