Laddar

Hoppet för cancersjuka Linnea – behandling i Mexiko

Svårt cancersjuka lilla Linnea i Karlskrona kommer inte att kunna opereras i London. Familjens hopp står nu till en resa mot Mexiko. Nästa vecka lyfter planet.

delningar

Linneas familj hade länge hoppats på att hon skulle kunna opereras i London men en magnetröntgen har visat att vissa egenskaper hos den tumör Linnea har i sitt huvud, gör en sådan operation omöjlig.

I stället vill man nu satsa på en privat klinik i Mexiko, rapporterar P4 Blekinge. 

– Man har behandlat på det här sättet i 8-9 år i Mexico med bra resultat så vi är faktiskt försiktig hoppfulla. Jag vet att barn som har behandlats där har uppnått NED, no evidence of disease, dvs att sjukdomen har försvunnit, säger Linneas pappa Kristoffer Nordström till radion.

En behandling av det här slaget tar nio månader och nu kommer Linnea att spendera en lång tid i landet, något man planerat för att hon ska slippa behöva resa så mycket med flyg.

Behandlingen sker i två steg. Först kommer tumören att utsättas för kemterapi och därefter immunterapi vilken går ut på att kroppen ska lära sig att känna igen cancertumören och själv behandla den.

Linnea har en hjärntumör som många läkare har bedömt som väldigt svåropererad och under vintern inleddes en insamling för att hjälpa henne att få vård.

Sedan i mitten av januari har familjen spenderat all sin tid på Lunds universitetssjukhus och Linnea får strålbehandling fem dagar i veckan.

– Hon mår inte alls bra och behandlingen tar hårt på henne, har Kristoffer Nordström tidigare sagt till 24Blekinge.se.