Laddar

Hon berättar om livet med diabetes: ”Trött på okunskapen”

Rebecca Eriksson har tampats med typ 1 diabetes i snart 13 år, först med sin egen – sedan med sina två barns efter att de fått diagnosen. Nu tar hon upp kampen mot okunskapen som omger sjukdomen i en ny blogg.

delningar

”Dina barn har fått diabetes för att du ger dem för mycket sötsaker”. Det är ett av flera påståenden som Rebecca Eriksson från Lyckeby fått höra.

– Det känns fruktansvärt när man hör något sånt, det är så orättvist, men man kan ju inte göra något annat än att förklara, säger Rebecca Eriksson.

Att förklara är målet med hennes nya blogg Diabetesfamiljen. Genom den vill hon sprida kunskap om sjukdomen och om hur det kan påverka de drabbades liv.

– Många förminskar allvaret och säger något i stil med ”men det är ju bara att ta en spruta om dagen”, nej det är inte så smidigt som många tror.

Hon har bloggat tidigare fast då om familjelivet och hade ungefär 200 läsare i månaden. Diabetesbloggens första inlägg hade dagen efter den lagts ut 1 500 läsare.

– De flesta som hört av sig har själva diabetes och känner igen sig i det jag skriver, men jag hoppas att fler som inte själva har sjukdomen kommer läsa det jag skriver.

Engagemanget stannar inte vid bloggen, Rebecca hoppas i framtiden kunna starta en egen verksamhet där barn och ungdomar med diabetes får möjlighet att träffas och lära sig av varandra om sjukdomen.

– Jag vet själv hur ensam man kan känna sig många gånger i sjukdomen och hur lättande det hade känts att ha någon i samma situation som man kan bolla känslor och tankar med, säger Rebecca Eriksson.

Länk till Rebeccas blogg: Diabetesfamiljen

Relaterade artiklar