Laddar

HIF rasade – trots rivstarten

Föll mot Hammarby med 28–26 - Madsen/Olssons superspel räckte inte.

delningar

Ett taggat HIF Karlskrona, i behov av poäng, kom ut som krigare inför strid hemma mot Hammarby. Det gav starten de behövde.

17.56 in i matchen sköt också matchens gigant Lars Möller Madsen in 10–5 på straff – då såg HIF ut som ett vinnande lag.

Det var de inte. Fort skiftade matchen ansikte. Det som var ett attackerande, fartfyllt, modigt HIF var ganska snabbt ett hälstående, håglöst HIF och innan halvleken var slut hade bortalaget vänt matchen, 12-11.

– Det blir för många individuella misstag i det läget, säger Lars Möller Madsen.

Den andra halvleken började som den första. HIF spelade jämnt med Stockholmarna men ju längre halvleken led, desto större blev skillnaden – i Hammarbys favör.

13–13 blev 14–19 – det avståndet lyckades dock HIF krympa rejält. Mycket tack vare storspel från både Lars Möller Madsen (nio mål) och Hampus Olsson (åtta mål).

Med minuten kvar var avståndet bara två bollar, men en miss från Möller Madsen gjorde att de grönvita bortalaget kunde hålla ut.

– Hade vi bara lyckats hålla ihop vårt fina spel i början av matchen, halvleken ut så tror jag vi hade vunnit, säger Hampus Olsson.

– Det var en viktig match och det var synd att vi inte lyckades knipa den. Men det är snart returmatch (nästa tisdag) och då får vi förhoppningsvis vår revansch, avslutar Hampus Olsson.

Tio raka förluster är nu elva för HIF. Trots drömstarten ville det sig inte den här gången heller.

Matchen slutade 28-26.

Matchfakta Handbollsligan HIF Karlskrona – Hammarby IF HF: 26–28 (11-12)

Målskyttar HIF: Lars Möller Madsen 11, Hampus Olsson 8, Jakob Nygren 3 Gustav Hallén 2, Ian Martin, Hampus Dahlgren,

Arena: Karlskrona Idrottshall

Publik: 761

Relaterade artiklar