Laddar

Här får du mest bostad för pengarna

Så stor bostadsrätt får du för en miljon kronor i Blekinge.

delningar

Ska du investera en miljon kronor i en bostadsrätt i Blekinge? Då får du mest för pengarna i Ronneby kommun. Enligt Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning får du 107 kvadratmeter i Ronneby för en miljon, medan du enbart får 38 kvadratmeter för samma pris i Karlskrona kommun. Det innebär att du betalar 26 326 kronor per kvadratmeter i Karlskrona, men bara 9 330 kvadratmeter i Ronneby.

I övriga blekingska kommuner får du drygt 80 kvadratmeter för en miljon kronor. Det råder, föga oväntat, stora skillnader i landet – en miljon ger dig elva kvadratmeter i centrala Stockholm och hela 340 kvadratmeter i Fagersta.

– De som kan tänka sig att bo i kranskommuner utanför de större städerna kan få betydligt mycket mer bostadsrätt för pengarna. Flyttar du exempelvis till Västerås som bara ligger några mil utanför Stockholm får du mer än tre gånger så mycket yta för en miljon.

– För att öka rörligheten och skapa en positiv utveckling på marknaden måste det dock införas fler åtgärder, såsom minskade flyttskatter och att det byggs rätt typ av bostäder, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Relaterade artiklar