Laddar

Här är yrkesutbildningarna i Blekinge du fortfarande kan söka

Collage: Mostphotos/Jenny Sörby Foto: Privat

I höst startar rekordmånga yrkesutbildningar. I Blekinge finns det fortfarande möjlighet att söka vissa utbildningar.

delningar

I höst kommer flest yrkesutbildningar någonsin att startas. På många håll har antagningen redan stängt, men på vissa utbildningar finns det fortfarande platser kvar. Samtidigt som fler än någonsin söker finns det fortfarande platser kvar till bland annat utbildningar till soltekniker, redovisningskonsult och stödpedagog.

– Antalet utbildningsplatser har utökats i alla län. Det skapar bättre möjligheter för den som vill plugga vidare oavsett var man bor. Dessutom finns det fler platser på utbildningar som ges på distans eller deltid, förklarar Myndigheten för yrkeshögskolans kommunikationschef Jenny Sörby.

Två branscher som sticker ut är samhällsbyggnad och teknik. Rekordmånga utbildningar inom dessa utbildningsområden startar i höst och i dagsläget finns det platser kvar på 97 av utbildningarna inom teknik och tillverkning och 80 av utbildningarna inom samhällsbyggnad.

– En YH-utbildning inom teknik eller samhällsbyggnad är en väldigt bra investering. Företagen står mer eller mindre i kö för att anställa de som examinerats från yrkeshögskolan, säger Jenny Sörby.

I Blekinge finns det platser kvar på utbildningar till ridlärare och trädgårdsmästare.

Relaterade artiklar