Här är veckans evenemang i Blekinge

I Lokstallarna blir det teater, på Stumholmen väntar en guidad tur och på Ronneby Brunn Hotell väntar en konsert under veckan.

Utställningar, föreläsningar och konserter. Här är några av veckans evenemang i Blekinge.

delningar

Under tisdagen kan den intresserade få lära sig använda naturliga produkter för kroppsvård, hårvård och städning på biblioteket i Sölvesborg. Evenemanget startar klockan 17:00.

Med start i dag måndag fram till den 29 mars går utställningen Faces by Lasse Carlsson att beundra på rådhuset i Karlshamn. Utställningen består av återvinningskonst och skulpturer.

På tisdag håller Stina Melander, universitetslektor vid statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet, en öppen föreläsning på Ronneby folkteater. Föreläsningen går under namnet Det gör ont och börjar klockan 18:00.

Den teaterintresserade kan mellan den 19 och 23 mars gå på teater i Karlshamn. I Lokstallarna visas uppsättningen Monster, om en framtid där de riktiga människorna är utrotade och ersatta med cyborgs.

Biljetter till teateruppsättningen kostar 120 kronor för vuxna och 80 kronor för barn upp till 19 år. Förköpsbiljetter finns till försäljning på Karlshamns turistcenter, Stora Coop i Karlshamn och online.

Är du intresserad av Stumholmens historia och har vägarna förbi Karlskrona på onsdag? I så fall kan du få en guidad tur på ön. Under 45 minuter kommer Mats Holmer, certifierad världsarvsguide, berätta om Stumholmens historia, från år 1680 fram tills i dag.

1990 lämnade försvarsmakten Stumholmen, och sedan dess har bostäder tagit plats på ön, i såväl de äldre byggnaderna som i helt nya. Guiden börjar klockan 17:30 med en samling på Stumholmsbron.

På fredag blir det biovisning på Sölvesborgs bibliotek. Bakom arrangemanget står Sölvesborgs kommun och Studieförbundet Vuxenskolan och publiken kommer, förutom en film, även bjudas på popcorn och dricka. Filmen drar igång klockan 10:30.

På lördag blir det konsert på Ronneby Brunn Hotell. På scen står Danne Stråhed, tillsammans med bandet Dynamo. Danne Stråhed har spelat med några av Sveriges mest kända dansband och funnits med på Svensktoppen flera gånger om.

Konserten sparkar igång klockan 19:00 och pågår i lite drygt tre timmar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar