Laddar

Här är nattklubbsguruns nya liv: ”Flera hundra står i kö varje kväll”

Lämnade Karlskrona - här är hans nya liv i Köpenhamn.

delningar

I våras lämnade Marco Djelevic Virriat från Karlskrona tillvaron som nattklubbsansvarig på Statt.

Anledningen var ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Att få jobba med den exklusiva nattklubben Arch i Köpenhamn. Ett yrkesval han ännu inte fått anledning att ångra.

– Vi är den mest populära klubben i hela Norden just nu och gäster ända från Afrika och USA kommer till Köpenhamn enbart för att besöka oss, säger han.

Jobbet i Köpenhamn har inneburit en stor omställning.

– Arch är Danmarks mest populära klubb så allt från idrottsstjärnor, artister och kungligheter till politiker och skådespelare från hela världen kommer varje vecka. Största skillnaden är att ta hand om såna personer med allt vad det innebär. Det krävs speciell service, livvakter och mycket mer. För att komma in på klubben måste man också ha ett medlemskap, gästlista eller vipbord. Flera hundra står i köerna varje kväll men kommer inte in för vi tar enbart in 350 gäster. Själva arbetet bakom klubben funkar annars som på andra klubbar.

Hur skulle du vilja beskriva ditt nya liv i Köpenhamn? – Det är en storstad med massa som händer hela tiden. Det är väldigt stimulerande och högt tempo. Väldigt annorlunda mot det lugna livet i Karlskrona. Det finns både för- och nackdelar med det men det finns alltid något att göra i Köpenhamn. Folk är väldigt vänliga och avslappnade här.

Berätta lite om hur en vanlig vecka kan se ut. – Eftersom vi varje vecka har några stora kunder som gör av med mycket pengar krävs noggrann planering. Vi är ett stort team. Normalt sett har en klubb en nattklubbschef som tillsammans med ägaren tar hand om verksamheten. På Arch har vi en person som håller i det ekonomiska, en för personal, en för event, en för vipgäster, en för klubbens design och en för musik. Lägg därtill över hundra timanställda. Vi är väldigt många för att bara ta in 350 gäster. Ledningsgruppen träffas två dagar i veckan och går igenom veckans schema. Alla ansvarar över sin del men vi hjälps också åt. Måndag till onsdag är det dagsjobb och på torsdag, fredag och lördag nattjobb då klubben är öppen. Så det är mycket arbete.

Trots det nya jobbet och det pulserande jetsetlivet i Köpenhamn försöker Marco ändå hålla kontakten med sin gamla hemstad.

–  Jag har många vänner kvar och även min mamma bor kvar i stan. Jag hälsar på så fort jag får tid. Många gamla gäster skriver fortfarande till mig och önskar mig lycka till. Vissa skriver fortfarande om gästlista för de tror att jag är kvar på Statt.

Relaterade artiklar