Laddar

Här är fiket där man undviker socker

Att ta en fikapaus behöver inte innebära onyttigheter. Vid Hälsogården i Vedebylund utanför Karlskrona serveras enbart produkter med naturligt sötningsmedel och utan vitt mjöl inne på Café Kura. "Nyheten har spritt sig och nu har vi fått stamgäster", säger ägaren Therese Blivik.

delningar

Hälsogården är precis som namnet antyder en gammal gård som förra året byggdes om till en modern massageanläggning.

Strax intill finns även vad som beskrivs som ett hälsofik – Café Kura. 

– Här har vi enbart produkter utan vitt socker eller vitt mjöl, säger Charlotte Blivik.

Hon menar att stället har blivit välbesökt sedan man körde igång i höstas.

– Det här ligger helt rätt i tiden och vi har otroligt många tacksamma kunder. Nyheten har spritt sig och nu har vi fått stamgäster.

Det som serveras är bland annat matpajer som bakats med mandelmjöl i stället för vetemjöl. På fikamenyn står även saker som är tillverkade av så kallad raw food, de är alltså inte uppvärmda och tillagade.

– Det kan handla om naturliga råvaror, som dadlar och nötter.

Vad dricker man till detta? Jag gissar att kaffe inte är ok? – Ha ha. Jo…kaffe är ju rena hälsodrycken. Man hör ibland om att kaffe inte skulle vara bra men det är väl som med allting annat. Dricker man överdrivet mycket är det självklart skadligt, säger Charlotte Blivik som även vill lyfta fram att man har lokalproducerad äppelmust från Ramdala.

Blivik driver rörelsen ensam men har ibland hjälp av tre kvinnor som avlastning. Öppettiderna är begränsade till slutet av veckan.

Vet du något företag som du tycker att vi borde uppmärksamma i Blekinge? Tipsa oss genom att mejla redaktionen@24blekinge.se eller skriv till oss på Facebook.