Laddar

Hans lapp till skolan: ”Mitt barn får inte ta med sig läxor hem”

Micke Gunnarsson publicerade ett inlägg som väckt starka reaktioner. "Lappen är symbolisk. Jag skulle absolut aldrig själv skicka en sådan lapp till någon lärare", säger han.

delningar

Ronnebybon Micke Gunnarsson har engagerat sig i frågor om barn och unga under hela sitt yrkesliv. Han är bloggare, föreläsare och har tidigare bland annat arbetat inom kulturskola och förskola.

På söndagen publicerade han ett inlägg på Facebook om sin syn på läxor.

 

”Hej! Mitt barn får inte ta med sig läxor hem i höst. Hoppas detta underlättar både för dig som lärare och för mitt barn. Tack på förhand, Pappa Micke”, står det bland annat i inlägget som fått stor uppmärksamhet.

– Jag känner att läxor är något som borde belysas och ifrågasättas. Är det verkligen det bästa för barnen. Det finns många skolor som slopat läxor.  Lappen är symbolisk. Jag skulle absolut aldrig själv skicka en sådan lapp till någon lärare och det är inget jag uppmuntrar föräldrar att göra, säger Micke Gunnarsson till 24Blekinge.se och fortsätter:

– Jag vill bara lyfta frågan.

Han berättar att alla barn har olika förutsättningar och att många inte har möjlighet att göra läxan när de kommer hem.

– Det finns flera anledningar. Ett exempel är att det inte finns någon i hemmet som kan hjälpa till.

På måndagsförmiddagen förtydligade han sitt ställningstagande i en livesändning på Facebook sedan inlägget väckt starka reaktioner.

– Läxor är en fråga som engagerar och det är jättemånga som reagerat på inlägget.