Laddar

Han kan bli årets hantverkare: ”Känns för jävla roligt”

Enmansföretaget i Blekinge ett av de bästa i sin bransch.

delningar

Till branschtävlingen Årets Hantverkare har 4 112 företag nominerats och av dessa har fem företag inom respektive kategori kvalificerat sig till att bli finalister.

De som gått till final har fått flest röster från nöjda kunder och Mårtenssons VVS i Sölvesborg visar sig vara ett av dem.

– Det känns för jävla roligt, säger Andreas Mårtensson som jobbat med VVS sedan 2003 och kört egen verksamhet sedan 2008.

– Det är ett varierande jobb. Varje dag är helt olik den andra. Det tilltalar mig eftersom det handlar mycket om problemlösningar. Det finns väl inget som känns så skönt som när man gjort ett gott jobb inom exempelvis badrum, där måste allt klaffa och det är mycket som kan gå fel, säger Andreas Mårtensson. 

Att hans kunder varit så nöjda och röstat fram honom beror på en medveten strategi.

– För mig är kunden alltid i centrum. Jag tror att jag har ett speciellt bemötande och har tagit lärdom av att vara anställd inom andra företag, man undrar hur en del tänker? För mig är det väldigt viktigt att har man bokat en tid då håller man det, man flyttar inte på det och sånt skitsnack.

Kundnöjdheten har också gjort att veckan ter sig tämligen fullkritad med jobb men samtidigt tycker Andreas Mårtensson sig se en viss nedgång sedan ROT-avdraget minskade från 50 till 30 procent.

– Det känns lite som att en del kunder liksom håller igen nu kring ett eventuellt regeringsskifte och kanske annan inriktning på avdraget.

Den 12 april koras vinnarna inom respektive kategori på Victoriahallen i Stockholm men vilka vinnarna är, hålls hemligt fram till dess.

Peter Settman kommer att vara  prisutdelare och Nicke Borg från Backyard Babies står för den musikaliska underhållningen.

Andreas Mårtensson

Ålder: 34

Bor: Villa i Falkvik

Familj: Två barn.

Intressen: Fiske.

Dricker helst: Kaffe.

Äter helst: Oxkött.