Han kan bli årets föreningshjälte

"Gör otroligt mycket för klubben".

delningar

Årets fan och föreningshjälte är ett initiativ startat av spelbolaget Unibet för att lyfta fram och hylla fans och föreningshjältar som står för en sund läktarkultur och som gör allt och lite till för sin förening.

Finalisterna och vinnaren i respektive kategori utses av en jury bestående av Unibets ambassadörer Glenn Hysén och Robin Söderling tillsammans med representanter från Unibet.

Glenn Hysén är ordförande för Årets Fan och Robin Söderling för Årets Föreningshjälte.

Tävlingen pågår mellan augusti och december 2018. Vinnaren får ett personligt utformat pris till ett värde av cirka 10 000 kronor samt material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor.

När nomineringarna nu börjar rulla in visar det sig att många vill se idrottsprofilen Kaj Torikka som är sportchef i Olofströms IK som årets föreningshjälte.

Motiveringen lyder: "Kaj är idealexemplet på vad man vill ha i föreningslivet. När laget gick ned i division 2 så slutade de med lön, det var en tuff period men Kaj är en stor anledning varför laget nu är på väg uppåt igen. Han gör otroligt mycket för klubben, han är sportchef, hjälper juniorlagen, har kontakt med hockeygymnasium och massvis med andra saker. Alltid ideellt. Han brinner extra mycket för att få in ungdomar i föreningen och få dem att utveckla sig. Från initiativ att få nyanlända, som aldrig sett snö eller is, att få kontakt med hockey eller ge funktionsvarierade chansen att komma ut på isen. Han är inte bara en föreningshjälte, han är en hjälte!"

24Blekinge.se har tidigare skrivit om Mjällbyfanatikern David Berggren som nominerats till priset Årets Fan.

– Jag vet inte vad jag ska säga om mina chanser men jag är inte ensam. Det finns jättemånga ute i Sverige som gör det jag gör och är minst lika duktiga. Jag gör min grej, liksom.

– Det är så många som hjälper till, i synnerligen den äldre generationen som hjälper till med försäljning och reparationer. Vi är en stark klubb trots små resurser. Gemenskapen och stämningen är så bra, har han tidigare sagt i en intervju.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar